Sałatka jarzynowa

  1. 7.12.2016
  2. Redakcja Kobieta WP
  3. 45 minut
  4. prosty

Składniki:

5 marchewek
cebula średnia
5-7 sztuk ogórków kwaszonych
2 jabłka
4 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku konserwowego
2 pietruszki
7 ziemniaków
do smaku sól i pieprz
1 łyżeczka musztardy
kilka łyżek majonezu

Przygotowanie:

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki gotujemy w łupinkach na miękko. Jednak tak, aby warzywa zachowały jędrność. Cebulę, jajka i jabłka obieramy. Wszystko drobno kroimy i przesypujemy do dużej salaterki.

Kukurydzę i groszek odsączamy i przekładamy do pozostałych składników. Ogórki kroimy w kostkę. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez, musztardę i dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Produkty